Weg van liefde

Auteur: Marjon van den Biggelaar

In zijn boek “Weg van Liefde” onderzoekt schrijver en filosoof Alain de Botton wat er voor nodig is om de liefde te behouden en waarom het vaak toch misgaat. Hij schrijft dat partners tegenover hun geliefde dezelfde welwillendheid zouden moeten hebben als tegenover hun kind. Als een kind huilt, noemen ouders dat niet doortrapt of kleinzerig, maar vragen ze zich af waar het kind last van heeft.

Zoals Alain de Botton schrijft: Wat een aardige mensen zouden we zijn als we ook maar een fractie van dit instinct naar onze volwassen relatie konden overhevelen, als we daarin ook aan de humeurigheid en lelijke opmerkingen voorbij konden gaan en de angst, verwarring en uitputting zouden herkennen die er vrijwel altijd aan ten grondslag liggen.

Geen eenvoudige opgave, zeker niet in het voorbije Coronajaar, waarin partners meer op elkaars lip zaten en op elkaar aangewezen waren.

In geval van een scheiding helpt het overlegscheidingsteam jou en je partner om uit de juridische en financiële doolhof te komen die een echtscheiding in het begin vaak lijkt te zijn. Het team helpt jullie daarbij ook om (weer) met meer welwillendheid naar elkaar te kijken. Dat draagt bij aan een duurzame oplossing.