De nazomer

Auteur: Ilse van Oosterhout

De dagen worden korter, de zonnestralen minder sterk, het is onmiskenbaar: het najaar doet zijn intrede. Met het vallen van de blaadjes worden we grilliger als mensen. Alsof we de zomer niet willen loslaten. Terwijl we toch echt weten dat die volgend jaar weer komt.

Het wisselen van de seizoenen heeft invloed op ons als mensen. Net als de coronapandemie dat had en heeft. Het uitkijken naar het grote moment dat alles weer “normaal” zal zijn, lijkt niet echt te komen. Aan de andere kant schuurt de praktijk dat coronapassen worden ingevoerd die strijden (in de visie van gevaccineerden en ongevaccineerden) met de vrijheid die wij voor zoveel jaren voor lief namen. We leven in een ingewikkelde wereld waarin de tegenstellingen soms nog groter lijken dan voorheen. Meer dan ooit is het belangrijk om verbinding te blijven zoeken. Thuis, in je werk, maar ook in de relatie met de (toekomstige) ex-partner. Verbinding zorgt ervoor dat je naar elkaar blijft luisteren en elkaar blijft zien, juist ook als de meningen verschillen.

Als overlegscheidingsadvocaten staat bij ons verbinding centraal. Tussen ons als professionals in het team, maar vooral om die brug te bouwen bij de mensen die onze hulp inroepen. Enkel het in verbinding blijven met elkaar zorgt ervoor dat je als scheidende ouders je eigen emotie opzij kan zetten om het beste te willen voor de kinderen. En die zelfde verbinding zorgt ervoor dat je elkaar wat blijft gunnen. Want ja, het moet juridisch goed geregeld worden, maar vooral ook met de menselijke maat. Wij wensen u dit najaar veel verbinding toe zodat u volgend jaar in de zomer zorgeloos kunt genieten.