Wat gebeurt er nog meer tijdens de intake met de coach?

Blog van: Ingeborg Sandig

Tot dusver is de coach bezig geweest om zoveel mogelijk over jou en je gezin te weten te komen. Wanneer dit is bereikt, zal de aandacht verschuiven. De rest van het gesprek zal gaan over de overlegscheidingsmethode zelf.

De coach zal de kernpunten van de gezamenlijke aanpak binnen de methode van overlegscheiding en de basisregels, die iedereen dient te volgen, met je bespreken. Daarnaast zal de coach de stappen van het overlegscheidingsproces toelichten. Vervolgens vertelt de coach precies wat de rol van de coach inhoudt. Veel coaches gebruiken deze mogelijkheid om hun overeenkomst van opdracht of dienstverlening met je door te nemen, omdat dit details bevat over hun rol.

Een ander onderwerp dat de coach met je zal bespreken is de eerste teammeeting (gezamenlijke bespreking). Bij deze eerste teammeeting zullen jij, je echtgenoot en de professionals aanwezig zijn. De coach zal met je ingaan op wat je nodig hebt om emotioneel en anderszins voorbereid te zijn, aangezien gedurende deze teammeetings belangrijk werk wordt gedaan. Productiviteit is van belang, omdat de teammeetings kosten met zich meebrengen van de verschillende professionals die tegelijkertijd de handen uit de mouwen steken om jullie te helpen.

Voor het einde van de bespreking zal de coach je vragen of je nog vragen hebt.

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis, dus is het begrijpelijk dat je veel aan je hoofd hebt. Voel je vrij om het te zeggen als iets niet duidelijk is. En indien je een vraag hebt nadat je bent vertrokken, geen zorgen! De coach en alle andere professionals staan voor je klaar om deze te beantwoorden.

Deze blog is een paragraaf uit Een heldere leidraad voor de overlegscheiding. In een uitgebreide serie blogs publiceert Collaborative Practice Center het complete document, waarin op een toegankelijke manier de overlegscheiding en alles wat daarbij komt kijken, wordt uitgelegd en toegelicht.

De volgende blog gaat over de vraag waarom er zoveel documenten zijn.