Hoe neem je de juiste beslissingen?

Auteur: Geeske van Campen

Tijdens een overlegscheiding zul je vroeg of laat voor belangrijke financiële keuzes komen te staan. Blijft een van ons wel of niet in het huis wonen, en zo ja wie? Ga ik wel of niet akkoord met een voorstel met betrekking tot het vermogen of de alimentatie? Soms valt het niet mee om een beslissing te nemen. Dat kan komen doordat je in beslag genomen wordt door emoties, of doordat je het moeilijk vindt om de gevolgen van je keuzes te overzien. Dit is heel normaal. Het overlegscheidingsteam is er voor jou en je partner en zal jullie hierin ondersteunen.

Van je advocaat kun je verwachten dat hij/zij je informeert over de juridische gevolgen van de diverse mogelijkheden. De financial helpt je om de financiële zaken inzichtelijk te maken, zodat je meer duidelijkheid en grip hebt op je financiële toekomst. De coach kan met je onderzoeken wat je nog meer nodig hebt om tot een goede beslissing te komen. Interessant is in dat verband om te onderzoeken hoe je normaalgesproken keuzes maakt. De manier waarop we beslissingen nemen komt vaak voort uit wat we van onze opvoeders geleerd hebben. De een heeft geleerd altijd op zijn gevoel af te gaan, de ander om lijstjes te maken met plussen en minnen. Wanneer is een beslissing voor jou de juiste? Wat heeft je in het verleden geholpen bij het nemen van belangrijke beslissingen?

Het overlegscheidingsteam streeft ernaar dat er uiteindelijk een convenant tot stand komt waar jullie allebei mee vooruit kunnen. Op korte, maar ook op de langere termijn.